Stafhoofd Financiën

Vacaturekenmerken

Functie:
STAFHOOFD FINANCIËN
Naam organisatie:
Vista College
Dienstverband:
Loondienst, Vaste Aanstelling
Regio:
Limburg
Branche:
Finance & Control
Status:
Werving Gestart
Solliciteren

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Stel uw vraag

Functiebeschrijving

Vista College

Ben jij een strategische financiële leider met een passie voor het ontwikkelen en uitvoeren van gedegen financieel beleid? Heb je ervaring met proces- en datamanagement en weet jij visie te vertalen naar concrete plannen en resultaten? Neem jij mensen mee in je enthousiasme en kun je anderen ook laten groeien? Dan zoeken wij jou!
Wij bieden je een boeiende en invloedrijke baan, waarin jij samen met je team met veel enthousiasme en gedrevenheid een verschil kan maken in het MBO onderwijs.
 
Over VISTA College
VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we (Limburgse) krachten voor morgen.


Voor VISTA college zijn wij op zoek naar een 
STAFHOOFD FINANCIËN (1.0 FTE)
people manager, strateeg, result driven, analytisch”


VISTA College opereert binnen een uitdagende omgeving, waar interne en externe ontwikkelingen voortdurend een rol spelen. Vista wenst haar onderwijs in toenemende mate te flexibiliseren, te modulariseren en digitaliseren. Dit heeft gevolgen voor de inrichting en het financieel beleid van de organisatie. Als stafhoofd kun je impact maken zodat Vista toekomstbestendig is en goed kwalitatief onderwijs kan blijven geven.
 
Over de Staf Financiën
De Staf Financiën is verantwoordelijk voor:

  • het strategische financiële beleid en de strategische advisering van het College van Bestuur;
  • de advisering en ondersteuning van de onderwijsteams en ondersteunende teams bij hun bedrijfsvoering en hun (meerjaren) plannen (samen met collega stafhoofden)
  • het financiële beheer van de organisatie: meerjarenraming, begrotingen, extern en intern bekostigingsproces, jaarrekening, fiscale aangelegenheden, financiële managementinformatie en managementrapportages, financieel-economische onderzoeken, treasury en het voeren van de financiële administratie, inclusief projectadministratie.
De Staf Financiën bestaat uit een stafhoofd, een management-ondersteuner, business controllers en een financiële administratie met een teamleider en medewerkers.
Het Stafhoofd Financiën valt rechtstreeks onder het College van Bestuur. De strategische beleidsontwikkeling en advisering op financieel gebied ligt primair bij het stafhoofd en de business controllers. Dit geldt ook voor de externe afstemming met MBO-Raad, Belastingdienst, Onderwijsinspectie en accountant. Bijzondere aandacht verdient de verdere professionalisering van de (strategische) dienstverlening door de medewerkers van de staf. En van het financiële beheer van de instelling die werkt aan verdere flexibilisering, modularisering en digitalisering, zowel van het onderwijs als van de ondersteunende processen. Je hebt een visie en kennis, affiniteit van datadriven werken.
Daarnaast zijn alle stafhoofden integraal verantwoordelijk voor de strategische advisering aan het College van Bestuur.

Wat vragen wij van het Stafhoofd Financiën
  •  Je bent academisch en bedrijfseconomisch geschoold, bij voorkeur gevolgd met een opleiding tot RA of RC.
  •  Je hebt enkele jaren leidinggevende en werkervaring in een vergelijkbare functie, liefst in een vanuit veranderkundig perspectief interessante omgeving. Ervaring bij een onderwijsinstelling en het gevoel voor de dynamiek die een ROC kenmerkt zou mooi zijn.
  •  Je hebt gevoel voor het politieke en bestuurlijke krachtenveld en de maatschappelijke omgeving waarin VISTA college opereert;
  •  Je vindt het leuk om in een platte organisatie te werken, waar sprake is van slechts beperkte hiërarchische structuren en coördinatie vooral plaatsvindt via gedragen gezamenlijke koers en beleid en verder horizontale afstemming en samenwerking. Een teamplayer dus.
  •  Je hebt een antenne voor relevante toekomstige ontwikkelingen en weet deze betekenis te geven voor VISTA college.
  •  Je bent gedreven om je medewerkers verder te professionaliseren
  •  Je bent een stevige leidinggevende die niet bang is om het voortouw te nemen en positie durft in te nemen (ook bij tegenstelde belangen). en die denkt in mogelijkheden. Je zet jouw team in de lead;
  •  Je bent strategisch onderlegd;
  •  Je hebt ervaring met projectmatig en datagericht werken en het opleveren van goede stuurinformatie;
  •  Je beschikt over de volgende eigenschappen: toegankelijk, analytisch, communicatieve vaardigheden, coachende vaardigheden, en resultaatgericht
 
Je voelt je aangetrokken door en herkent jezelf in de kernwaarden van Vista; Respect, Samen, Nieuwsgierig en Ondernemend!
 
Wat biedt VISTA college
VISTA college zorgt voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo is er bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 7.932,00 bruto per maand full time, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 14. Verder krijg je de kans om actief deel te nemen aan management development projecten en zijn er ruime ontwikkelkansen via VISTA Academy. Een gegarandeerde eindejaarsuitkering, uitstekende verlofregeling en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een riante thuiswerkregeling, vitaliteitsprogramma, duurzaamheidsinitiatieven en milieuvriendelijke voordelen zoals mobiliteitsvergoedingen, maandelijkse tegemoetkoming voor zorgverzekering en goede pensioenregeling via ABP) maken VISTA college tot een aantrekkelijke werkgever. 
 
Meer informatie
Limbourg & Partners verzorgt voor VISTA college de Werving & Selectie. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Jacco Kempen, Managing Director, j.kempen@limbourg.nl of +31-6-2063 4950.

Interesse?
Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag voor vrijdag 11 Oktober 2024 tegemoet. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.
 

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Stel uw vraag

Uitgelichte vacatures

Let's make the perfect match!

(Senior) Consultant

Loondienst, Vaste Aanstelling
Lees meer

STAFHOOFD FINANCIËN

Loondienst, Vaste Aanstelling
Lees meer

Programmamanager Wonen, Welzijn en Zorg

Loondienst, Vaste Aanstelling
Lees meer

Teammanager Zorg, locatie Langedael

Loondienst, Vaste Aanstelling
Lees meer

Heeft u vragen? We staan u graag te woord.

Contact opnemen